Το φθινόπωρο μαζί με τη δασκάλα μας χαράξαμε μέσα στην τάξη ελιές και τις ξεπικρίσαμε. Όταν ήταν έτοιμες τις αλατίσαμε και τις βάλαμε μέσα σε βάζο με λάδι.
Στις αρχές της άνοιξης, αποφασίσαμε να φτιάξουμε με τις ελιές μας αλμυρά μάφιν μέσα στην τάξη.
Έτσι λοιπόν την επόμενη μέρα κάθε παιδί έφερε κάποια από τα υλικά που χρειάζονταν για να ολοκληρώσουμε τη συνταγή μας. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και ανακατέψαμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέκιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ρίγανη και τις ελιές μας που είχαμε προηγουμένως ψιλοκόψει.
Έτσι λοιπόν την επόμενη μέρα κάθε παιδί έφερε κάποια από τα υλικά που χρειάζονταν για να ολοκληρώσουμε τη συνταγή μας. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και ανακατέψαμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέκιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ρίγανη και τις ελιές μας που είχαμε προηγουμένως ψιλοκόψει.
![]() |
Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε |
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήσαμε το ελαιόλαδο με το γάλα και ανακατέψαμε όλα μαζί τα υλικά να αναμιχθούν. Στο τέλος μοιράσαμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν. Όλοι σκεφτόμασταν πόσο νόστιμα είναι και πότε θα τα φάμε. Η μαμά της Παναγιώτας ανέλαβε να τα ψήσει. Το επόμενο πρωί τα έφερε στο σχολείο για να τα φάμε. Είχε κανονίσει η δασκάλα μας να βάψουμε τους τοίχους του σχολείου μας με ζωγραφιές για να γίνει πιο όμορφο.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία που μας έδειξε πως με τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.
Χρυσούλα Γεωργιακάκη
![]() |
Το καλό ανακάτεμα θέλει δύναμη... |
![]() |
Είναι σχεδόν έτοιμα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου